Natuurbende

  • mrt
    26

    Gentsche Gruute Kuis

    We deden mee met de Gentsche Gruute Kuis en gingen met de Natuurbende afval rapen in de straten rond de school. We waren duidelijk niet de eersten die dit deden, want er lag heel wat minder afval dan normaal. Goed nieuws dus, hopelijk blijft dit na de Gruute Kuis ook zo!

    Gentsche Gruute Kuis
  • jan
    29

    #iktrekhetmijaan

    In de week van 29 januari tot 4 februari wordt door MOS de actie #iktrekhetmijaan georganiseerd. De actie wil ons laten stilstaan bij het klimaat: wat is de klimaatverandering? Wat doen we al voor een gezonder klimaat? Wat kunnen we nog extra doen om ons steentje bij te dragen?

    Met de kinderen van de Natuurbende kwamen we samen om deze vragen te bespreken. We dachten na over de impact van de school op het klimaat en hoe we de anderen kunnen stimuleren om stil te staan bij hun ecologische voetafdruk. Om dit te doen, maakten de leerlingen hun eigen posters! Ze hangen verspreid over de hele school... Zoeken jullie mee?

    In de klassen zullen we aan de slag gaan met een bingo: welke klas kan het meeste vakjes aankruisen deze week? Daarnaast bespreken de kinderen van de natuurbende ook de klimaatveranderingsmindmap met hun klas.

    Op de speelplaats staat deze week ook een krijtbord, waarop de kinderen jullie (ouders+kinderen) kunnen antwoorden op twee vragen:
    - welke zorgen hebben jullie rond het klimaat?
    - hoe kunnen we een steentje bijdragen?

    We zijn al benieuwd naar jullie antwoorden! Jij ook? Kom dan zeker eens terug voor een update. 

    #iktrekhetmijaan
  • dec
    08

    Zwerfvuilactie

    Vandaag gingen we op stap in de straten rond de school. We namen grijpers, handschoenen en vuilniszakken mee om het zwerfvuil op te ruimen. Wat hebben we veel afval verzameld! Vooral de peuken, etensresten en winkelrekeningen waren met véél te veel...

    Zwerfvuilactie
  • nov
    24

    #MissieMinder

    Vandaag was het #MissieMinder, een actiedag georganiseerd door MOS om de leerlingen kennis te laten maken met bewust verbruiken. Als MOS-school doen we hier uiteraard aan mee!

    In de klassen leerden we de 'piraminder' kennen en stonden we stil bij de impact van nieuw materiaal. We bespraken alternatieven zoals hergebruiken, tweedehands kopen of zelf iets maken. We deden dit via een filmpje (gemaakt door onze natuurbendehelden), een verhaal en klasgesprekken. 

    #MissieMinder
  • okt
    16

    De opstart van de Natuurbende

    De Natuurbende nam een vliegende start! We kwamen voor het eerst samen om elkaar beter te leren kennen en om na te denken over wat we willen bereiken dit schooljaar. We brainstormden in kleine groepjes en kwamen tot actiepunten in deze vier grote thema’s: afval, energie, klimaat en vervoer. 

    De opstart van de Natuurbende