6de leerjaar

 • dec
  12

  Bezoek Edugo

 • nov
  09

  Vlaamse Junior STEM Olympiade

 • nov
  06

  Oriëtatieloop in de schoolomgeving.

  De herfstvakantie zit er op.  Tijd om te starten met een nieuw wo-thema: "Wegwijs in de wereld".  Daarom trokken we vandaag op oriëntatietocht in de schoolomgeving.  Met de kaart in de hand gingen de verschillende groepjes op stap.  Onderweg deden ze 3 opdrachten.  Voor elke goed uitgevoerde opdracht kregen ze een cijfer.  Binnenkort komen jullie te weten wat ze daar waarvoor dit cijfer dient.... Hou de blog maar in de gaten!

  Oriëtatieloop in de schoolomgeving.
 • okt
  23

  Engelse les

  Omdat we dit schooljaar werken rond taal, kwam mama Vanessa een lesje Engels geven in ons zesde.  Het thema "Halloween" was hier echt perfect voor!

  We hebben lekker gegriezeld in het Engels.  Weten jullie wat ' pumpkin, cauldron en haunted house betekenen?  Wij wel hoor!

  We hebben alvast de smaak te pakken.  En binnenkort volgt een nieuw lesje, deze keer gegeven door papa Nico!  Meer nieuws volgt..

  Engelse les
 • okt
  23

  Verkeersinitiatie Puyenbroeck

  In domein Puyenbroeck kregen de leerlingen in een korte theoretische les uitleg over de belangrijkste verkeersborden  in het verkeer voor fiets en auto en ook de voorrang van rechts werd nog eens grondig herhaald.  Daarnaast werden ook een aantal belangrijke verkeerssituaties kort uitgelegd.

  Nadien mochten de kinderen in het verkeerspark laten zien wat ze hiervan hadden opgestoken.  Na twee oefenrondes volgde dan de 'test.  Ze probeerden zo lang mogelijk zonder fouten in het park rond te rijden.  De begeleiders hielden iedereen goed in het oog.  De laatste 4 overgebleven leerlingen mogen in juni meedoen aan een wedstrijd in het park.  Daar kunnen ze mooie prijzen mee winnen.  We wensen hen alvast veel succes!

  Verkeersinitiatie Puyenbroeck
 • okt
  17

  Zeeklas met het 5de en 6de leerjaar: enkele foto's

  Zeeklas met het 5de en 6de leerjaar: enkele foto's
 • sep
  25

  Zeeklas

 • sep
  11

  Kinderrechtenwandeling.

  We zijn dit schooljaar gestart met een thema rond 'rechten en kinderrechten'.  Na afloop van dit thema maakten we een wandeling door Gent.  Op verschillende plaatsen hielden we halt.  Daar kregen we dan uitleg over een kinderrecht dat daar van toepassing was. 

  vb. In het Gravensteen kwamen lang geleden studenten samen om te protesteren over de prijs van het bier = recht op samenkomen.

  De kinderen waren heel geïnteresseerd en werkten goed mee.  De gidsen hebben dit ook heel boeiend gebracht.  Ze waren dan ook heel tevreden over de medewerking!  En de juffen ook natuurlijk ;-)

  Kinderrechtenwandeling.
 • sep
  08

  Sportdag 6 de leerjaar

  We zijn het schooljaar sportief gestart!  Op het einde van de eerste week trokken we onze sportschoenen aan en trokken we naar Merelbeke.  Daar stonden verschillende begeleiders ons op te wachten om er een toffe dag van te maken.

  We maakten kennis met 4 sporten: tennis, pingpong, judo en padel.

  Ondanks het slechte weer hebben we ons toch goed geamuseerd en leerden we elkaar op een andere manier beter kennen. 

  Sportdag 6 de leerjaar
 • sep
  04

  Onze eerste klasfoto!

  Onze eerste klasfoto!

Pagina's