3de kleuterklas

  • mrt
    10

    Op avontuur achter de regenboog met 3ka

    Hallo allemaal!

    De afgelopen weken kozen de kleuters het thema: Pokémon, regenbogen en eenhoorns. Het was heel fijn om elkaars interesses te leren kennen! We gingen creatief en muzisch aan de slag, fantaseerden er op los en genoten van het samenzijn.
    Doorheen onze avonturen, verkenden we de kunstwerken van Peter Max. Hij maakt gebruik van heel veel mooie kleuren en vormen. De kleuters waren fan en we probeerden zelf wat technieken uit.
    Het thema zat ook vol met feestjes. Feest voor Odiel, Sia en Tuana, dikke proficiat met jullie 6 jaar! En ook een regenboogfeest. We gingen daarvoor naar de winkel op zoek naar alle kleuren van de regenboog. Resultaat: de lekkerste regenboog van de wereld!

    De volgende weken gaan we verder naar fantasieland en leren we over sprookjes. Wie thuis boeken, spelletjes, verkleedkleren of dergelijke heeft, mag dit zeker meebrengen.
    Speelse groetjes,
    De juffen en kleuters uit 3ka

    Op avontuur achter de regenboog met 3ka
  • feb
    25

    3kb: het land achter de regenboog

    We kregen de week voor de krokusvakantie bijzonder bezoek in de klas. Iemand met heel veel kleuren die op zoek was naar het land achter de regenboog.  Wij wisten de weg niet maar hadden wel zin om op ontdekking te gaan. 

    In dit thema stond fantasie en goed kijken centraal. We knutselden fantastische wezens en vele regenbogen. We speelden spelletjes waarbij we goed moesten kijken.   Ik vertelde enkele verhalen over vriendschap en hoe iedereen een beetje magie met zich meedraagt. 

    Het volgende thema is LETTERS . Je kleuter mag altijd materialen meenemen naar de klas.

    Genieten jullie mee van de foto's? 

    Groetjes,

    Juf Valerie 

    3kb: het land achter de regenboog
  • feb
    18

    Naar de ruimte met 3kb

    Na de kerstvakantie zijn we de ruimte gaan verkennen. Door samen op onderzoek te gaan in verschillende boeken, website's,... zijn we veel dingen te weten gekomen over de planeten, de raket, een astronaut, ...

    We gingen op verschillende manieren aan de slag met vormen. We bouwden er vele ruimtevoertuigen mee.  De zandtafel werd een echt ruimtestation waar vele astronauten missies hadden. Met plasticine leerden we de themawoorden na leggen.  

    Na het waarnemen van verschillende sterrenstelsels hebben sommige er zelf een getekend. 

    Het thema was een een succes. Ik denk dat vele vriendjes ruimtemissies hebben gemaakt tijdens hun dromen :-)

     

    Geniet je mee van de foto's?

     

    Naar de ruimte met 3kb
  • feb
    10

    Reis door de ruimte: ontdekkingen in onze klas! 3ka

    Hallo iedereen!

    Afgelopen weken hebben de kleuters een buitengewoon avontuur beleefd: een reis door de ruimte! Onze klas werd omgetoverd tot een ruimteschip waarin we de mysteries van het universum verkenden. Van de rotsachtige oppervlakken van Mercurius tot de ijzige horizon van Neptunus. Het was een opwindende reis vol ontdekkingen en wonderen.

    Na het verkennen van de verre uithoeken van ons zonnestelsel, keerden we terug naar onze geliefde thuisplaneet, de Aarde. Hier leerden we hoe we voor onze planeet kunnen zorgen door de handen samen in elkaar te slaan. Bovendien verdiepten we ons in de betoverende wereld van de noord- en zuidpool, met de ijzige landschappen en prachtige dieren.

    Tussen alle onderzoeken door vierden we drie maal feest. Proficiat aan Wolf en Mia, hiep hiep hoeraa! We vierden Lichtmis op 2 februari vol gezelligheid en pannenoeken. 

    Op naar het volgende avontuur!

    Speelse groetjes,
    De kleuters en juffen uit 3ka

    Reis door de ruimte: ontdekkingen in onze klas! 3ka
  • jan
    14

    Kerstmis vol gezelligheid in 3ka

    Wat een betoverende kerstperiode hebben we achter de rug! Onze klas werd versierd vol lichtjes, fonkelende sterren en prachtige kerstversieringen. De juffen verrasten ons met het betoverend Kerstverhaal, waarbij we de geboorte van een echt kerstkindje meemaakten. En natuurlijk mochten de gezellige gezelschapsspelletjes, waarin we leerden samen te werken, niet ontbreken.

    Op de laatste schooldag van het jaar genoten we allemaal van een heerlijk kerstontbijt, waarbij we alle kinderen en ouders samenbrachten. Onze oprechte dank voor al het lekkers en de gezelligheid die we mochten ervaren.

    We vierden feest ter ere van Camille, Louis en Lowie. Er werd gezongen, gedanst en gesmuld van allerlei lekkernijen. Maar dat was nog niet alles. We hebben ook een speciaal nieuwjaarscadeau gemaakt voor onze familie. Met onze kleine handjes hebben we iets groots en moois gecreëerd, gevuld met liefde en warmte. Een gelukkig 2024 gewenst aan jullie allemaal!

    We kijken ernaar uit om snel weer samen te zijn voor meer avonturen en plezier.

    Speelse groetjes,
    De vriendjes van 3ka

    Kerstmis vol gezelligheid in 3ka
  • jan
    08

    Gezellig samenzijn tijdens ons kerstontbijt

    Op de laatste vrijdag voor onze welverdiende kerstvakantie sloten we onze week nog eerst af met een moment van gezellig samenzijn. Met onze volledige derde kleuterklas en heel wat enthousiaste ouders maakten we er een smakelijk en gezellig moment van. 

     

    Graag willen wij jullie allemaal heel fijne feesten en een gelukkig nieuwjaar toewensen

    Lieve groetjes

    de juffen van de derde kleuterklas

    Gezellig samenzijn tijdens ons kerstontbijt
  • jan
    08

    Een uilennest in 3kc

    Een uilennest in 3kc
  • jan
    08

    Vertelfestival voorstelling 'Vriendschip'

    De organisatie van brede school had voor ons een prachtige voorstelling voorzien. In bibliotheek in Sint-Amandsberg mochten wij genieten van de voorstelling Vriendschip. Een voorstelling die ons vertelde over de vriendschip van een matroos en een piraat. Een echt muzikaal spektakel. 

    Vertelfestival voorstelling 'Vriendschip'
  • jan
    08

    ti ta tovenaar toveren dat kunnen wij ;-) - 3kc

    Op een dag gebeurde er iets heel bijzonders in onze klas, er klopte iemand aan en wat lag daar voor onze deur, een echte toverstaf! Een die écht kon toveren. We leerden heel wat bij over tovenaars en heksen, maakten onze eigen toverdranken en toverstaffen en hebben zelf ook echt getoverd.

    De echte toverstaf stuurden we voor de veiligheid maar weer terug naar sprookjesland waar die bestemd was voor een heks wiens toverstaf niet meer werkte. Hopelijk kan ze nu weer fijn gaan toveren.

    Wij vonden het alvast een magisch thema.

    ti ta tovenaar toveren dat kunnen wij ;-) - 3kc
  • dec
    22

    Kerst bij 3kb

    We sluiten het jaar 2023 af met veel gezelligheid in thema Kerst.   We stonden stil bij een lichtje zijn voor elkaar maar ook voor onszelf.  Vele lichtjes samen maken uiteindelijk een hele mooie lichtslinger.  Kijk je mee naar de foto's? 

    Geniet van de kerstvakantie en tot 2024.  Na een rustige opstart vliegen we daarna naar de ruimte. Themamateriaal mag je altijd meegeven met je kleuter ( vergeet de naam niet). 

    Fijne feesten. 

     

    Kerst bij 3kb

Pagina's