3de kleuterklas

 • jan
  08

  3ka naar AZ Sint-Lucas

  3ka kreeg een rondleiding in het AZ Sint-Lucas. Ze brachten een bezoekje aan de spoedafdeling en zagen een ziekenwagen. Ze gingen ook even langs op de dienst radiologie, waar de mama van Winne werkt, ook Oscar het skelet kwam even dag zeggen. Tenslotte kregen ze ook nog een cadeautje: een pakketje met pleisters, tongspatels, mondmaskers, verbanden,... Daar zullen we in de klas nog leuk mee kunnen spelen!

  3ka naar AZ Sint-Lucas
 • jan
  08

  De drie koningen op bezoek in 3kc

  De kinderen van 3kc speelden het kerstverhaal na. Ook de koningen kwamen op bezoek bij het kindje Jezus.

  De drie koningen op bezoek in 3kc
 • dec
  04

  Sneeuwpret!

  3kb speelt in de sneeuw, wat een pret!

  Sneeuwpret!
 • dec
  04

  Sint en Pieten op bezoek bij de derde kleuterklassen

  Sint en Pieten op bezoek bij de derde kleuterklassen
 • nov
  23

  3kb in de lettertuin

  3kb in de lettertuin
 • nov
  16

  Vertelfestival

  Tijdens het vertelfestival luisterden we naar twee leuke verhalen in de bibliotheek.

  Vertelfestival
 • nov
  13

  3kb timmert vogelhuisjes

  De herfst is in het land, de dagen worden korter en het wordt kouder, en ook de vogels zoeken een beschutte schuilplaats.  Daarom zorgden de kleuters van 3kb voor zelfgetimmerde vogelhuisjes. Dankjewel aan de mama's en papa's die zich vrij konden maken om te komen helpen.

  3kb timmert vogelhuisjes
 • okt
  17

  Bezoek aan het SMAK

  In de derde kleuterklassen is er een nieuw thema van start gegaan: Kunst!
  Uiteraard kon een bezoekje aan het SMAK niet ontbreken.

  Bezoek aan het SMAK
 • okt
  13

  Ridderfeest

  Het thema 'Ridders en jonkvrouwen' werd afgesloten met een heus ridderfeest. Verkleed als ridders en jonkvrouwen moesten de kleuters verschillende opdrachten uitvoeren zoals een ridderlied, een kasteel bouwen, een dansje, ... Als laatste opdracht werd er gezocht naar de verloren schatkist vol met gouden munten!

  Ridderfeest
 • sep
  29

  3kb naar het STAM: krekeltekeningen

  Misschien zagen jullie in de stad al de kleurrijke beestjes van Pol Cosmo verschijnen? Deze artiest fleurt de stad op met zijn tekeningen.
  Pol Cosmo ontwierp voor het STAM, in het teken van het tekenfestival ‘Drawing Days’, enkele sjablonen van insecten die naar eigen inspiratie ingekleurd konden worden. De deelgemeente met de meeste inzendingen wint een werk van Pol Cosmo.
  Tussen de sjablonen zat ook een krekel. Uiteraard kon onze krekelschool deze kans niet laten voorbijgaan. Massaal gingen de kinderen aan de slag in de klas, van kleuter tot lager. Er werd gekleurd, gestempeld, geschilderd, patroontjes gemaakt, … de kinderen lieten hun fantasie de vrije loop. En dit leverde verschillende pareltjes op!
  Op vrijdag 29 september mocht 3kb samen met juf Anneleen en juf Stephanie een grote stapel krekeltekeningen gaan afgeven in het STAM. De kleuters hingen hun eigen tekening op en kregen ook de kans om de artiest Pol Cosmo te ontmoeten. Hij was oprecht ontroerd door die vele mooie krekels. Of postcode 9040 gewonnen heeft, weten we nog niet, maar de bijdrage van de ‘Krekel’ zullen ze in ieder geval niet snel vergeten. Goed gedaan allemaal!

  3kb naar het STAM: krekeltekeningen

Pagina's