3de kleuterklas

 • okt
  17

  Bezoek aan het SMAK

  In de derde kleuterklassen is er een nieuw thema van start gegaan: Kunst!
  Uiteraard kon een bezoekje aan het SMAK niet ontbreken.

  Bezoek aan het SMAK
 • okt
  13

  Ridderfeest

  Het thema 'Ridders en jonkvrouwen' werd afgesloten met een heus ridderfeest. Verkleed als ridders en jonkvrouwen moesten de kleuters verschillende opdrachten uitvoeren zoals een ridderlied, een kasteel bouwen, een dansje, ... Als laatste opdracht werd er gezocht naar de verloren schatkist vol met gouden munten!

  Ridderfeest
 • sep
  29

  3kb naar het STAM: krekeltekeningen

  Misschien zagen jullie in de stad al de kleurrijke beestjes van Pol Cosmo verschijnen? Deze artiest fleurt de stad op met zijn tekeningen.
  Pol Cosmo ontwierp voor het STAM, in het teken van het tekenfestival ‘Drawing Days’, enkele sjablonen van insecten die naar eigen inspiratie ingekleurd konden worden. De deelgemeente met de meeste inzendingen wint een werk van Pol Cosmo.
  Tussen de sjablonen zat ook een krekel. Uiteraard kon onze krekelschool deze kans niet laten voorbijgaan. Massaal gingen de kinderen aan de slag in de klas, van kleuter tot lager. Er werd gekleurd, gestempeld, geschilderd, patroontjes gemaakt, … de kinderen lieten hun fantasie de vrije loop. En dit leverde verschillende pareltjes op!
  Op vrijdag 29 september mocht 3kb samen met juf Anneleen en juf Stephanie een grote stapel krekeltekeningen gaan afgeven in het STAM. De kleuters hingen hun eigen tekening op en kregen ook de kans om de artiest Pol Cosmo te ontmoeten. Hij was oprecht ontroerd door die vele mooie krekels. Of postcode 9040 gewonnen heeft, weten we nog niet, maar de bijdrage van de ‘Krekel’ zullen ze in ieder geval niet snel vergeten. Goed gedaan allemaal!

  3kb naar het STAM: krekeltekeningen
 • sep
  25

  Wij spelen in de speeltuin!

  Wij spelen in de speeltuin!
 • sep
  25

  Bezoek aan het gravensteen

  Op 25 september bezochten onze derde kleuterklassen het Gravensteen. Onze schildknapen en jonkvrouwen werden tot ridder geslagen door een echte ridder en vonden de schatkist vol met gouden munten.

  Bezoek aan het gravensteen
 • sep
  22

  Strapdag

  Op vrijdag 22 september kwamen wij al trappend en stappend naar school.
  En op die dag was de Krekelberg helemaal voor ons: fietsen, steppen, krijten,..wat een pret!

  Strapdag
 • sep
  04

  Onze eerste klasfoto!

  Onze eerste klasfoto!
 • jun
  02

  Met de bus naar Mariakerke

  Met de bus naar Mariakerke
 • mei
  18

  Kleuterwissel

  De kinderen van de derde kleuterklas kwamen een middag op bezoek in het eerste leerjaar. Ze leerden het woordje "ijs" lezen, al eens schrijven en ook proeven. Daarna ontdekten ze dat we ook spelen in het eerste leerjaar.

  Kleuterwissel
 • apr
  27

  Het huis van Kina met 3KB

  Samen gingen we op ontdekking in het huis van Kiena.

  We mochten er zelf zalen ontdekken met leuke zeedieren, vogels en zelfs dino's! Nadat we zelf op ontdekking konden gaan, was er een gids die ons alles kon vertellen over de zee en al de dieren die in de zee leven. 

  Het huis van Kina met 3KB

Pagina's