Krekeljukebox

Waarom een Krekeljukebox?

We willen als mensen-met-een-hart-voor-muziek (muzikanten dus) het live gezongen en gespeelde lied binnenbrengen in de klas. Niet alleen op de uitzonderlijke "show"-momenten, maar ook op een doordeweekse dag: als de goesting er is om een lied in te zetten. Tussen de wiskundeles en de WO, op een frisse maandagmorgen, op een suffe vrijdagmiddag en alles daar tussenin. We mikken dus ook op de hogere klassen waar het uurtje 'muzische' eens écht kan doorklinken. Want zingen is toch ook taal, wiskunde, beweging,... !

Wie en wanneer?

We weten dat het voor weinig ouders lukt om heel veel tijd tijdens de schooluren vrij te maken. Maar: het lukt wél om met veel ouders samen elk een beetje tijd vrij te maken. We zijn met ongeveer 1000 ouders en intussen weten we: daar zitten verdraaid veel muzikanten tussen. We beginnen met z'n allen al wat vaker flexibele uren te hebben, deeltijds te werken, of, je weet maar nooit, een vrije dag op overschot te hebben. Zo lukt het dus wel.
De drempel blijft laag: we brengen veel muzikanten samen, dus de tijd die elkeen erin stopt hoeft niet overdreven veel worden.

Enkele gezamenlijke repetitiemomenten (we mikken op 4 per jaar) volstaan om een fijn repertoire uit te bouwen waar de klassen kunnen uit kiezen. Repeteren doen we liefst op een zaterdagmiddag of zondagochtend terwijl de kinderen de schooltuin in trekken.

Facebookgroep!

Intussen zijn we met een groep van ongeveer 25 muzikanten die het voorbije schooljaar in wisselende formaties het beste van zichzelf gegeven hebben. Ongelooflijk tof om mee te maken, vooral door de superenthousiaste reacties van kinderen. We organiseren ons heel handig via de facebookgroep 'Krekeljukebox'. Daarin vind je alle partituren, repetities, optredentjes.
Als je denkt 'dit is misschien wel iets voor mij', aarzel dan niet om jezelf lid te maken van de facebookgroep. Lid worden en even afwachten màg, we zitten niemand op de hielen!

https://www.facebook.com/groups/1403368506373153/

Hallo meesters en juffen!

Ook de meesters en juffen kunnen er (met hulp van hun klas) verzoekjes posten, genre 'volgende week woensdag om 11u  heeft 4B zin in een zeemanslied'. Er wordt een facebook-event aangemaakt, de muzikanten die op dat moment vrij zijn klikken op 'ik kom', en de deal is rond (die kan trouwens ook met een jeton afgerekend worden, maar binnenkort meer daarover).
We zijn trouwens nog steeds enorm benieuwd hoe een turnles op live muziek klinkt of hoe de maaltafels op tempo komen met een stevige beat...! Welke klas waagt z'n kans?


Tot slot...

Laat er geen misverstand over bestaan: de Krekeljukebox is géén band! Denk niet, 'die gasten zijn al een jaar geroutineerd bezig, die delen al elkaars lief, ik ga mij daar niet gaan tussen zetten'.  Nee, iedereen is altijd welkom. Hoe meer zielen... Trouwens, ook zangers en zangeressen zijn uiterst geliefd in de KJBX. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om dwarsfluit te spelen en te zingen tegelijk. Dat is!

Leden: 
Tine De Groote, Frederik Faveere, Annelies Flamand, Joke Pattyn , Els Jansen, Wouter Gheyle, Marieke Lamaire, Frederik Tampere
Neem contact op: